LONDON, 15. rujna (Hina/Reuter) - Na nedavno održanoj Svjetskoj konferenciji o kakau u Londonu sudionici su izjavili da je zapravo dobro jesti čokoladu jer ne deblja, a nije ni kriva za prištiće.
LONDON, 15. rujna (Hina/Reuter) - Na nedavno održanoj Svjetskoj
konferenciji o kakau u Londonu sudionici su izjavili da je zapravo
dobro jesti čokoladu jer ne deblja, a nije ni kriva za prištiće. #L#
Predsjednik Američke udruge proizvođača čokolade Lawrence Graham
tvrdi da pločica čokolade na dan zapravo pomaže pri kontroli
kolesterola, da je zdrava za srce, ne izaziva migrene, akne ili
alergije, a k tome još i pobuđuje osjećaj poput zaljubljenosti.
Potrošnja čokolade u Sjedinjenim Državama naglo je skočila za pet do
šest posto u posljednjih nekoliko godina, dok se u europskim zemljama
čokolada i nadalje jede po starim navikama.
Razlog tome jest taj što su tvrdnje Američke udruge proizvođača
čokolade znanstveno utemeljene, a jedno istraživanje čak dokazuje da
je umjerena dnevna konzumacija mliječne čokolade povoljna za
suzbijanje kolesterola.
Još jedan od mogućih razloga ponovnog uspjeha čokolade leži u
činjenici da su Amerikanci već pomalo umorni od stalnog zbrajanja
kalorija koje svakodnevno konzumiraju. Kad su već odlučili uživati,
žele uživati u nečemu što je ukusno - a što je ukusnije (i jeftinije)
od čokolade?!
(Hina) ja dgk
150204 MET sep 97