OPATIJA, 17. lipnja (Hina) - U Opatiji je danas pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i šumarstva počeo peti skup hrvatske industrije šećera - s međunarodnim sudjelovanjem. Uvodno je na skupu, kojemu je nazočno oko 130
znanstvenika i stručnjaka, bilo govora o proizvodnji šećera u Hrvatskoj i proizvodnji šećerne repe i šećera u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Madžarskoj.
OPATIJA, 17. lipnja (Hina) - U Opatiji je danas pod pokroviteljstvom
Ministarstva poljoprivrede i šumarstva počeo peti skup hrvatske
industrije šećera - s međunarodnim sudjelovanjem. Uvodno je na skupu,
kojemu je nazočno oko 130 znanstvenika i stručnjaka, bilo govora o
proizvodnji šećera u Hrvatskoj i proizvodnji šećerne repe i šećera u
Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Madžarskoj. #L#
Na skupu će sudionici poglavito raspravljati o iskustvima i
posebnostima u proizvodnji šećera u 1996. - u šećeranama u Osijeku,
Virovitici i Županji, te o tehnološkim svojstvima šećerne repe u
prošloj godini. Bit će riječi i o utjecaju lokacije i gnojidbe na
uzimanje hranjiva i prinos šećera, te o utrošku formalina i
makrobiološkim gubitcima šećera.
Opatijski skup hrvatske industrije šećera, koji su uz hrvatske
sladorane priredili Prehrambeno-tehnološki fakultet u Zagrebu i
Institut za šećernu repu u Osijeku, završit će u četvrtak, 19. lipnja.
(Hina) rž db
171606 MET jun 97