FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CROATICA FOOD OSVAJA SLOVENSKE SLADOKUSCE

ZAGREB, LJUBLJANA, 20. svibnja (Hina) - Hrvatska se jela i vina sve više cijene i u susjednoj Sloveniji. "Na Vinoviti, međunarodnom sajmu vina u Zagrebu pio sam čuvena vina iz stotinu hrvatskih vinogorja. Toliko ima naša susjeda i različitih kulinarskih područja sa samosvojnim regionalnim domaćim jelima", piše slovenski kulinarski stručnjak dr. Boris Kuhar u rubrici "Sa žlicom po svijetu" u najnovijem "Vikend magazinu", tjednom prilogu "Dela" i "Slovenskih novic".
ZAGREB, LJUBLJANA, 20. svibnja (Hina) - Hrvatska se jela i vina sve više cijene i u susjednoj Sloveniji. "Na Vinoviti, međunarodnom sajmu vina u Zagrebu pio sam čuvena vina iz stotinu hrvatskih vinogorja. Toliko ima naša susjeda i različitih kulinarskih područja sa samosvojnim regionalnim domaćim jelima", piše slovenski kulinarski stručnjak dr. Boris Kuhar u rubrici "Sa žlicom po svijetu" u najnovijem "Vikend magazinu", tjednom prilogu "Dela" i "Slovenskih novic". #L# U prilogu pod znakovitim naslovom "Croatica food", dr. Kuhar piše da su u glavnom gradu Hrvatske opet u modi jela s žara. "Na ražnju se opet vrte janjci, a u najboljim zagrebačkim gostionicama kao posebna poslastica poslužuju se zagorske štruklje", obavještava on slovenske sladokusce i turiste. Posebno spominje Tavernu Croatica u hotelu Esplanade, gdje se, piše, poslužuje isključivo Croatica food - 32 hrvatska predjela, 22 glavna jela i 26 domaćih slastica od zagorskih štruklji do dalmatinskih "kroštula" i "fritula". Napominje, da u Zagrebu postoji čitav niz restorana i gostiona, iz čijeg se imena može otkriti kakvu regionalnu kuhinju nude. U nastavku, dr. Kuhar ne štedi riječi hvale za gostionice i restorane uz podsljemensku cestu gdje se divljač priprema po "starinskim receptima", te ne posustaje u opisima domaćih kobasica, gračanskog lonca, šestinskih pečenica i "lungića" u moštu... Uz to preporučuje Slovencima da posjete zagrebačke riblje restorane i one s tipičnom ličkom kuhinjom. Za kraj, kao podslasticu slovenskim čitateljima i izješama, dr. Kuhar nudi i recept za spravljanje zagorskih štrukli! (Hina) ld 201200 MET may 97

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙