ZAGREB, 22. svibnja (Hina) - O hrani kao čimbeniku rizika, prevencije i terapije danas je na sajmu "Medicina i tehnika" na Zagrebačkom velesajmu raspravljalo stotinjak hrvatskih stručnjaka - liječnika, veterinara, dijetetičara i
prehrambenih biotehnologa. Savjetovanje "Prehrambeno stanje i zdravlje" priredila je Hrvatska akademija medicinskih znanosti, Hrvatski farmer d.d. i Zagrebački velesajam, s namjerom da ponovno upozori na korisne i štetne strane hrane i prehrane.
ZAGREB, 22. svibnja (Hina) - O hrani kao čimbeniku rizika, prevencije
i terapije danas je na sajmu "Medicina i tehnika" na Zagrebačkom
velesajmu raspravljalo stotinjak hrvatskih stručnjaka - liječnika,
veterinara, dijetetičara i prehrambenih biotehnologa. Savjetovanje
"Prehrambeno stanje i zdravlje" priredila je Hrvatska akademija
medicinskih znanosti, Hrvatski farmer d.d. i Zagrebački velesajam, s
namjerom da ponovno upozori na korisne i štetne strane hrane i
prehrane. #L#
Među četrnaest hrvatskih stručnjaka koji su izlagali o prehrambenom
stanju i prehrambenim navikama u Hrvatskoj dr. Hubert Maver iz
Hrvatske akademije medicinskih znanosti govorio je o procjenama
prehrambenoga stanja hrvatskoga pučanstva, Nina Smolej-Narančić iz
Instituta za antropologiju o antropometrijskim mjerama u procjeni
stanja uhranjenosti, a o prehrani školske djece u Hrvatskoj izlagala
je dr. Antoinette Kaić-Rak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Raspravljali su i o šećernoj bolesti i prehrani, o suvremenim
koncepcijama liječenja debljine, o poremećajima u hranjenju, o
prehrambenom stanju i riziku za rak, o mediteranskoj hrani u
prevenciji bolesti krvožilnoga sustava, o zdravstvenim i hranjivim
aspektima mesa kunića te o mineralnim vodama kao dopuni hrani.
(Hina) bma dd
221725 MET may 97