SPLIT, 18. travnja (Hina) - U Splitu su danas otvoreni "Dani Kaltenberga", kojima splitska "Prerada", proizvođač tog piva po bavarskoj licenciji, obilježava 50. obljetnicu svojega uspješna rada. "Dani Kaltenberga" otvoreni su pod
bavarskim šatorom, a iz Muenchena su u Split stigli i bavarski kuhari, koji su danas brojnim uzvanicima na otvorenju služili bavarske specijalitete koji se jedu uz pivo.
SPLIT, 18. travnja (Hina) - U Splitu su danas otvoreni "Dani
Kaltenberga", kojima splitska "Prerada", proizvođač tog piva po
bavarskoj licenciji, obilježava 50. obljetnicu svojega uspješna rada.
"Dani Kaltenberga" otvoreni su pod bavarskim šatorom, a iz Muenchena
su u Split stigli i bavarski kuhari, koji su danas brojnim uzvanicima
na otvorenju služili bavarske specijalitete koji se jedu uz pivo. #L#
Glavni direktor "Prerade" Vjenceslav Bacci na konferenciji za
novinare istaknuo je da je to prva takva priredba u povijesti Splita
i, ako je Splićani prihvate, "Prerada" će nastojati da ona postane
tradicionalna i kupit će svoj vlastiti "šator pivopija", kako ga
ubuduće ne bi morala posuđivati iz Muenchena.
"Dani Kaltenberga" u Splitu bit će otvoreni do 7. svibnja, a u
pravome bavarskom ugođaju na Prokurativi nastupat će i "Bavarska
puhačka kapela".
(Hina) em mc
181623 MET apr 97