ZAGREB, 30. studenoga (Hina) - Varaždinski hotel Turist po novoj bi +Kategorizaciji o ugostiteljskim i turističkim objektima trebao +dobiti kategoriju od tri zvjezdice. Uz ovogodišnju obnovu dijela +smještajnih kapaciteta, uređenja
moderne kongresne dvorane i +proširenja ugostiteljske ponude, direktorica tog hotela Natalija +Žetko za 1999. najavljuje i nove investicije.
ZAGREB, 30. studenoga (Hina) - Varaždinski hotel Turist po novoj bi
Kategorizaciji o ugostiteljskim i turističkim objektima trebao
dobiti kategoriju od tri zvjezdice. Uz ovogodišnju obnovu dijela
smještajnih kapaciteta, uređenja moderne kongresne dvorane i
proširenja ugostiteljske ponude, direktorica tog hotela Natalija
Žetko za 1999. najavljuje i nove investicije. #L#
Ako hrvatska Vlada ne promijeni svoju fiskalnu politiku i ne uvede
povlaštenu stopu poreza na dodanu vrijednost (PDV) za turističku
djelatnost, direktorica Žetko drži da će i hotel Turist, kao i
ostali hoteli u hrvatskom kontinentalnom dijelu, imati problema u
poslovanju.
Većina gostiju koja je u prijeratnim godinama odsjedala u hotelu
bili su lovci ili poslovni ljudi. U ratnim se godinama njihov
dolazak znatno smanjio, a povratak je jako spor. Prosječna dužina
boravka u hotelu je 2,01 dan, što dodatno povećava troškove
poslovanja.
Poslovanje hotela u idućim bi se godinama trebalo temeljiti na
kongresnom turizmu jer su ti gosti najbolji u izvanpansionskoj
potrošnji. Uz kulturni i vjerski, u kongresnom turizmu je budućnost
te gospodarske grane u Varaždinu, rekla je Natalija Žetko.
Ugostiteljska ponuda hotela ove je godine obogaćena i dodatnom
gastronomskom ponudom - jelima od divljači. Ta se jela mogu kušati i
u lovištu Zelendvor. Osim toga, već drugu godinu nude se i cattering
usluge, odvoženje i serviranje hrane izvan hotela.
(Hina) splj vel