FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GS: PORASLA DOMAĆA KONDITORSKA PROIZVODNJA

ZAGREB, 10. ožujka (Hina) - Domaća konditorska industrija lani je proizvela 43.998 tona konditorskih proizvoda, 4,28 posto više nego 1996. Po riječima direktora tvrtke za razvoj i unapređenje konditorske industrije Kondin, Rudolfa Lermana, povećana je proizvodnja svih proizvoda, osim guma za žvakanje.
ZAGREB, 10. ožujka (Hina) - Domaća konditorska industrija lani je proizvela 43.998 tona konditorskih proizvoda, 4,28 posto više nego 1996. Po riječima direktora tvrtke za razvoj i unapređenje konditorske industrije Kondin, Rudolfa Lermana, povećana je proizvodnja svih proizvoda, osim guma za žvakanje.#L# Najveći količinski rast proizvodnje zabilježen je kod keksa i srodnih proizvoda - 657 tona ili ukupno 12.557 tona. Proizvodnja vafla porasla je 622 tone, kakao proizvoda 327 tona, bombona 99 tona, industrijskih kolača 84 tone, proizvoda sličnih čokoladi 83 tone, a krem proizvoda 30 tona više. Nastavljen pad proizvodnje guma za žvakanje, kojih je lani proizvedeno samo 22 tone ili čak 97 tona manje nego preklani, po Lermanovom mišljenju, dokazuje kako se ta proizvodnja gasi uništena uvoznom konkurencijom. Od dvanaest domaćih proizvođača lani je njih sedam smanjilo proizvodnju, a najviše Podravka, 288 tona. Porast proizvodnje ostvarili su Sloboda za gotovo 18 posto, Zvečevo 18,29 posto, Kraš 2,25 posto, Kandit 10,83 posto te Bobis 55,90 posto. U ukupnoj proizvodnji konditorskih proizvoda najveći udjel i nadalje ima zagrebačka prehrambena industrija Kraš - 49,39 posto. Značajnije udjele ima još Sloboda - 15,21 posto, Koestlin 10 posto, Zvečevo 9,08 posto te Kandit - 9,04 posto. (Hina) mk sbo 101255 MET mar 98

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙