ZAGREB, 17. studenoga (Hina) - Svakoga trećeg četvrtka u studenome ljubitelji francuskog mladog vina tradicionalno hrle u Beaune, glavni grad burgundskoga vina, kako bi isprobali čuveni beaujolais (božole) i procijenili kvalitetu
ovogodišnje berbe u Francuskoj. Svečanostima koje se u tu čast održavaju širom svijeta ove će se godine pridružiti i hrvatski vinoljupci, nakon što se večeras točno u ponoć u zagrebačkom restoranu Cantinetta otvore prve boce "Beaujolais Nouveau 1999.", francuskog vinara Georgesa Duboeufa.
ZAGREB, 17. studenoga (Hina) - Svakoga trećeg četvrtka u studenome
ljubitelji francuskog mladog vina tradicionalno hrle u Beaune,
glavni grad burgundskoga vina, kako bi isprobali čuveni beaujolais
(božole) i procijenili kvalitetu ovogodišnje berbe u Francuskoj.
Svečanostima koje se u tu čast održavaju širom svijeta ove će se
godine pridružiti i hrvatski vinoljupci, nakon što se večeras točno
u ponoć u zagrebačkom restoranu Cantinetta otvore prve boce
"Beaujolais Nouveau 1999.", francuskog vinara Georgesa Duboeufa.
#L#
Od sutra pa do kraja godine, u Cantinetti će se moći kušati i
probrana francuska jela i sirevi, uz dnevni jelovnik na kojem će
glavni specijalitet biti 'roastbeef' u umaku od beaujolaisa.
Počasni domaćin manifestacije, hrvatsko-francuski karikaturist
Davor Štambuk poklonit će prve primjerke novog izdanja svoje knjige
crteža "In vino veritas", s posvetom i potpisom.
Stolovi će biti pokriveni papirnatim stoljnjacima, ilustriranima
Štambukovim karikaturama, a tamburaški sastav "Kužiš stari moj"
svirat će zagrebačke starogradske melodije, najavio je
organizator.
I Hrvatska ima tradiciju kušanja mladog vina, koja je ove godine
obnovljena nedavno održanim festivalom portugisca u Zagrebu.
(Hina) vl/md mć