OPATIJA, 26. listopada (Hina) - U Opatiji je danas, u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, počeo s radom 2. kongres hrvatskih tehnologa proizvodnje i prerade brašna, s međunarodnim sudjelovanjem,
"Brašno-kruh 99".
OPATIJA, 26. listopada (Hina) - U Opatiji je danas, u organizaciji
Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, počeo s
radom 2. kongres hrvatskih tehnologa proizvodnje i prerade brašna,
s međunarodnim sudjelovanjem, "Brašno-kruh 99". #L#
Skup se održava pod pokroviteljstvom Odbora za gospodarstvo,
razvitak i obnovu Hrvatskog državnog sabora, Ministarstva
poljoprivrede i šumarstva te Ministarstva znanosti i tehnologije
RH, te Internacionalnog društva za znanost i tehnologiju žitarica
(ICC), čiji je glavni tajnik Helmut Glattes nazočan kongresu.
U radu sudjeluje više od 250 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske,
te iz Njemačke, Mađarske, Austrije, Švedske, Švicarske, Slovenije
i Makedonije, a središnje teme rasprave bit će vezane uz selekciju i
kontrolu kakvoće žitarica, suvremene metode utvrđivanja kakvoće
brašna i proizvoda od brašna, ispitivanja kakvoće tijesta, te
tehnologiju i opremu mlinarske i pekarske industrije.
Bit će govora i o selekciji pšenice i poboljšanju kakvoće mlinsko-
pekarskih proizvoda, posebice sa stajališta, kako je rečeno,
nedovoljne povezanosti između proizvođača i prerađivača
žitarica.
Kongres "Brašno-kruh 99" završit će u petak, 29. listopada.
(Hina) rž vkn