ZAGREB, 12. listopada (Hina) - O cjelogodišnjem poslovanju ugostitelja - obrtnika u odnosu na sezonsko poslovanje, porezu na dodanu vrijednost i trošarinama u ugostiteljstvu, inspekcijskom nadzoru i preventivnom djelovanju u
sprječavanju najčešće uočenih nedostataka u privatnim ugostiteljskim objektima kao i o mogućnosti skorog ulaska predstavnika ugostitelja - obrtnika u Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ), razgovarat će se, među ostalim, na 12. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK). Kongres će se održati u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a od 21. do 23. listopada u Bizovačkim toplicama, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 12. listopada (Hina) - O cjelogodišnjem poslovanju
ugostitelja - obrtnika u odnosu na sezonsko poslovanje, porezu na
dodanu vrijednost i trošarinama u ugostiteljstvu, inspekcijskom
nadzoru i preventivnom djelovanju u sprječavanju najčešće uočenih
nedostataka u privatnim ugostiteljskim objektima kao i o
mogućnosti skorog ulaska predstavnika ugostitelja - obrtnika u
Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ), razgovarat
će se, među ostalim, na 12. kongresu ugostitelja i turističkih
djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK). Kongres će se održati u
organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a od
21. do 23. listopada u Bizovačkim toplicama, najavljeno je na
današnjoj konferenciji za novinare. #L#
U Hrvatskoj je registrirano više od 14 tisuća ugostitelja -
obrtnika, koji imaju 18 tisuća ugostiteljskih radnji, rekao je
predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Darko
Belušić.
No, hrvatski se ugostitelji susreću s mnogobrojnim problemima, a na
neka od njih pokušat će dobiti odgovor šestotinjak ugostitelja -
obrtnika, sudionika kongresa od predstavnika Ministarstva
turizma, Državnog inspektorata i Ministarstva unutarnjih poslova.
Razgovarat će o problematici hrvatskog ugositeljstva kao segmenta
ukupne turističke ponude.
U sklopu kongresa održat će se i gastro izložba, na kojoj će biti
predstavljena hrvatska autohtona kuhinja s nacionalnim jelima, a
zaslužnim ugostiteljima uručit će se priznanja i nagrade.
Inače, suorganizator kongresa, koji će se održati pod
pokroviteljstvom Ministarstva turizma, je tvrtka U.T. -
Ugostiteljski i turistički marketing, a domaćin je Obrtnička
komora Osječko-baranjske županije.
(Hina) splj ds