LONDON, 26. lipnja (Hina/AFP) - Rajčice mogu smanjiti opasnost od raka, zaključila je skupina britanskih i američkih znanstvenika analizirajući rezultate istraživanja provedenih u različitim zemljama.
LONDON, 26. lipnja (Hina/AFP) - Rajčice mogu smanjiti opasnost od
raka, zaključila je skupina britanskih i američkih znanstvenika
analizirajući rezultate istraživanja provedenih u različitim
zemljama. #L#
Od 72 istraživanja, provedena u Japanu, Norveškoj ili Španjolskoj,
57 ih je pokazalo da se konzumacija rajčica može povezati s niskom
stopom obolijevanja od raka.
Rezultati su posebno znakoviti kad je u pitanju rak prostate, pluća
i želuca, zaključila je Britanska onkološka zaklada.
Antikancerogena svojstva rajčice - i proizvoda od rajčice -
skrivaju se, zaključili su znanstvenici, u visokoj razini
likopena, antioksidansa kojim obiluje ljuska.
(Hina) dgk dgk