ĐAKOVO, 2. lipnja (Hina) - U Đakovu je danas počeo dvodnevni seminar za stručno usavršavanje konobara, kuhara i someljera s područja pet slavonskih županija. Skup je okupio četrdesetak polaznika a organizirao ga je Ceh ugostitelja
Hrvatske obrtničke komore. Stručno usavršavanje provodi se u sklopu Programa Savjeta za obrazovanje Ministarstva turizma radi poboljšanja ugostiteljskih usluga u hrvatskome turizmu.
ĐAKOVO, 2. lipnja (Hina) - U Đakovu je danas počeo dvodnevni seminar
za stručno usavršavanje konobara, kuhara i someljera s područja pet
slavonskih županija. Skup je okupio četrdesetak polaznika a
organizirao ga je Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore.
Stručno usavršavanje provodi se u sklopu Programa Savjeta za
obrazovanje Ministarstva turizma radi poboljšanja ugostiteljskih
usluga u hrvatskome turizmu. #L#
Seminar je otvorio predsjdnik Ceha ugostitelja Darko Belušić, a
predavači su profesori ugostiteljstva s hrvatskih srednjih škola i
fakulteta turizma te poznati hrvatski ugostitelji.
Predavanja prate vježbe i radionice, a teme su: primjena sustava
HACCAP-a u ugostiteljstvu, načela sustava mikrobske čistoće u
ugostiteljskim objektima i pri pripravljanju hrane, sigurnost u
skladištenju i pripravljanju hrane, someljerstvo, promičba
kulture pijenja vina i drugo.
(Hina) žup sp