ZAGREB, 14. svibnja (Hina) - Sto vodećih hrvatskih restorana primilo je danas priznanja za najbolju gastronomsku i enološku ponudu, ambijent i ponuđene usluge u prošloj godini. Prizanja su podijeljena na 5. međunarodnom sajmu vina i
opreme za vinogradarstvo i vinarstvo Vinovita '99 na Zagrebačkom velesajmu. Ujedno je predstavljeno i četvrto izdanje knjige Sto vodećih hrvatskih restorana '98 i njihovi kućni specijaliteti te vodič za 1999.
ZAGREB, 14. svibnja (Hina) - Sto vodećih hrvatskih restorana
primilo je danas priznanja za najbolju gastronomsku i enološku
ponudu, ambijent i ponuđene usluge u prošloj godini. Prizanja su
podijeljena na 5. međunarodnom sajmu vina i opreme za
vinogradarstvo i vinarstvo Vinovita '99 na Zagrebačkom velesajmu.
Ujedno je predstavljeno i četvrto izdanje knjige Sto vodećih
hrvatskih restorana '98 i njihovi kućni specijaliteti te vodič za
1999.#L#
O kvaliteti usluga 1.840 hrvatskih restorana koji su bili u
konkurenciji, mišljenje je dalo više od 10.000 poslovnih ljudi,
posjetitelja stručnih skupova, turističkih institucija,
ugostitelja i gostiju restorana, kazala je voditeljica projekta
"Sto vodećih hrvatskih restorana" Karin Mimica Ignatoski.
Važnost promišljene kulinarske ponude istaknuo je i direktor
Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Marijan Bulat.
Restorani su važni promotori cjelokupne hrvatske turističke
ponude, rekao je Bulat dodajući da su raznovrsnost, izbor i
pripremanje kulinarskih specijaliteta čest razlog ponovnog
putovanja u neko turističko odredište. Prednost Hrvatske je upravo
u značajnim regionalnim razlikama i vrlinama tradicionalne
kuhinje, istaknuo je.
Nakladnik ovogodišnjeg izdanja Sto vodećih hrvatskih restorana '98
je tvrtka Vitograf iz Rijeke, a projekt je dovršen u suradnji s HTZ-
om.
(Hina) kg ds