FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MC'DONALDS REAGIRAO NA PRILOG HTV-A

ZAGREB, 19. siječnja (Hina) - Reagirajući na prilog novinarke HTV-a Branke Šeparović u nedjeljnom Dnevniku o zdravoj prehrani i štetnosti tzv. fast fooda na ljudsko zdravlje, direktor poduzeća Mc'Donalds Hrvatska Alan Perl izjavio je kako su bili iznenađeni prikazivanjem u podlozi tekstu o štetnosti "brze hrane" kadrova Mc'Donalds restorana u Zagrebu. Time je, rečeno je, iznesena iskrivljena slika o kakvoći Mc'Donaldsovih proizvoda, koji se podvrgavaju strogim kontrolama.
ZAGREB, 19. siječnja (Hina) - Reagirajući na prilog novinarke HTV-a Branke Šeparović u nedjeljnom Dnevniku o zdravoj prehrani i štetnosti tzv. fast fooda na ljudsko zdravlje, direktor poduzeća Mc'Donalds Hrvatska Alan Perl izjavio je kako su bili iznenađeni prikazivanjem u podlozi tekstu o štetnosti "brze hrane" kadrova Mc'Donalds restorana u Zagrebu. Time je, rečeno je, iznesena iskrivljena slika o kakvoći Mc'Donaldsovih proizvoda, koji se podvrgavaju strogim kontrolama. #L# Direktor Perl izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare kako Mc'Donalds neće protiv HTV-a podnijeti sudsku tužbu, a svakom tko je prilog vidio ostavlja da sam procjeni koliko je točan. Restorani brze hrane Mc'Donalds u Hrvatskoj, rečeno je, uspješno posluju tri godine. Dosad je otvoreno 12 restorana u šest gradova, u kojima radi 590 zaposlenih. Restorani bilježe stalni porast prometa, pa je u 1998. godini usluženo oko pet milijuna gostiju. U Mc'Donaldsu ističu kako u Hrvatskoj posluju mahom s domaćim dobavljačima, pa tako kosane goveđe odreske priprema PIK Vrbovec, a hamburger peciva zagrebačka Klara. Direktorica razvoja u PIK-u Vrbovec Ines Bertinovec-Bihar rekla je kako se provodi stroga kontrola uzgoja i prerade mesa, kao i kontrola mikrobioloških i hranjivih vrijednosti gotovog proizvoda. Krešimir Kovačević iz Klare pak ističe kako je je Klara bila vrlo zainteresirana za suradnju s Mc'Donaldsom, zbog čega joj je porastao i rejting u inozemstvu. Vodstvo Mc'Donaldsa pokazalo je danas novinarima u svom restoranu u Vrbanima i način pripreme hamburgera, te prostore gdje se čuva još nepripremljena hrana. Pritom je istaknuto kako su svi restorani opskrbljeni opremem koja osigurava održavanje zdravstvene ispravnosti proizvoda, a meso se provjerava u suradnji s ovlaštenim institutima širom Hrvatske. Na konferenciji za novinare Mc'Donaldsa nazočna je bila je autorica spornog priloga - novinarka HTV-a Branka Šeparović. Po završetku tiskovne konferencije novinarima je, među ostalim, izjavila kako je u svom prilogu iznijela podatke američkog Ministarstva zdravstva o štetnosti fast fooda, te da je "bit problema u proizvodima koji se za izradu fast fooda uvoze u Hrvatsku". (Hina) mt ds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙