ZAGREB, 19. siječnja (Hina) - Reagirajući na prilog novinarke HTV-a Branke Šeparović u nedjeljnom Dnevniku o zdravoj prehrani i štetnosti tzv. fast fooda na ljudsko zdravlje, direktor poduzeća Mc'Donalds Hrvatska Alan Perl izjavio je
kako su bili iznenađeni prikazivanjem u podlozi tekstu o štetnosti "brze hrane" kadrova Mc'Donalds restorana u Zagrebu. Time je, rečeno je, iznesena iskrivljena slika o kakvoći Mc'Donaldsovih proizvoda, koji se podvrgavaju strogim kontrolama.
ZAGREB, 19. siječnja (Hina) - Reagirajući na prilog novinarke HTV-a
Branke Šeparović u nedjeljnom Dnevniku o zdravoj prehrani i
štetnosti tzv. fast fooda na ljudsko zdravlje, direktor poduzeća
Mc'Donalds Hrvatska Alan Perl izjavio je kako su bili iznenađeni
prikazivanjem u podlozi tekstu o štetnosti "brze hrane" kadrova
Mc'Donalds restorana u Zagrebu. Time je, rečeno je, iznesena
iskrivljena slika o kakvoći Mc'Donaldsovih proizvoda, koji se
podvrgavaju strogim kontrolama. #L#
Direktor Perl izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare kako
Mc'Donalds neće protiv HTV-a podnijeti sudsku tužbu, a svakom tko
je prilog vidio ostavlja da sam procjeni koliko je točan.
Restorani brze hrane Mc'Donalds u Hrvatskoj, rečeno je, uspješno
posluju tri godine. Dosad je otvoreno 12 restorana u šest gradova, u
kojima radi 590 zaposlenih. Restorani bilježe stalni porast
prometa, pa je u 1998. godini usluženo oko pet milijuna gostiju.
U Mc'Donaldsu ističu kako u Hrvatskoj posluju mahom s domaćim
dobavljačima, pa tako kosane goveđe odreske priprema PIK Vrbovec, a
hamburger peciva zagrebačka Klara. Direktorica razvoja u PIK-u
Vrbovec Ines Bertinovec-Bihar rekla je kako se provodi stroga
kontrola uzgoja i prerade mesa, kao i kontrola mikrobioloških i
hranjivih vrijednosti gotovog proizvoda. Krešimir Kovačević iz
Klare pak ističe kako je je Klara bila vrlo zainteresirana za
suradnju s Mc'Donaldsom, zbog čega joj je porastao i rejting u
inozemstvu.
Vodstvo Mc'Donaldsa pokazalo je danas novinarima u svom restoranu u
Vrbanima i način pripreme hamburgera, te prostore gdje se čuva još
nepripremljena hrana. Pritom je istaknuto kako su svi restorani
opskrbljeni opremem koja osigurava održavanje zdravstvene
ispravnosti proizvoda, a meso se provjerava u suradnji s ovlaštenim
institutima širom Hrvatske.
Na konferenciji za novinare Mc'Donaldsa nazočna je bila je autorica
spornog priloga - novinarka HTV-a Branka Šeparović. Po završetku
tiskovne konferencije novinarima je, među ostalim, izjavila kako
je u svom prilogu iznijela podatke američkog Ministarstva
zdravstva o štetnosti fast fooda, te da je "bit problema u
proizvodima koji se za izradu fast fooda uvoze u Hrvatsku".
(Hina) mt ds