FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena rješenja za gradske parkove u Bjelovaru iz EU fondova

BJELOVAR, 3. listopada 2023. (Hina) - Arhitektonski ured 3E projekti predstavio je u utorak u bjelovarskoj Gradskoj upravi prostorno-programsku studiju s idejnim rješenjima za tri nova gradska parka, čija je ukupna vrijednost sedam milijuna eura, a trebali bi biti izgrađeni do kraja 2027. uz pomoć EU fondova.

Studijom su obuhvaćene tri lokacije zelenih površina u Bjelovaru za koje su definirani sadržaji te su ponuđena idejna rješenje krajobraznog uređenja za svaku pojedinu lokaciju.

Dva nova parka trebala bi se graditi u sjevernom dijelu grada, a jedan u centru pored gradskog bazena.

Prvi je na redu za realizaciju sportsko-rekreacijski centar s parkom pored gradskog stadiona na prostoru bivše vojarne, za koji se u roku mjesec dana očekuje ishođenje građevinske dozvole.

Riječ je o investiciji čija se vrijednost okvirno procjenjuje na dva milijuna eura, pri čemu se očekuje bespovratnih milijun eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Uz rukometna i košarkaška igrališta, boćalište, trim stazu i stolove za stolni tenis, u parku koji će se prostirati na više od četiri hektara površine trebao bi se nalaziti i prostor za piknik te park za pse i moderna dječja igrališta.

Sva predstavljena idejna rješenja dio su Studije zelene infrastrukture, što je osnova za kandidiranje projekata na natječaje čije se raspisivanje očekuje uskoro, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙