FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula u petak obilježava Svjetski dan bez automobila

PULA, 21. rujna 2023. (Hina) - Svjetski dan bez automobila u petak će obilježiti i Pula kao svojevrsni završetak tjedna mobilnosti, inicijative posvećene promicanju održivog kretanja i povećanja kvalitete života u urbanim sredinama, kada se šira središta europskih gradova pretvaraju u pješačke zone.

"Grad Pula poziva građane da u petak promijene svoje navike i kreću se bez automobila, pješačeći, biciklirajući ili korištenjem ponuđenih alternativnih prijevoznih rješenja te na taj način podrže kampanju Europskog tjedna mobilnosti i događaj Dana bez automobila, te osvijeste potrebu za smanjenjem potrošnje energije, smanjenjem zagađenja okoliša, a u cilju poboljšanje životnih uvjeta i zdravlja", poručili su iz Grada Pule.

Europski tjedan mobilnosti, najveća europska inicijativa posvećena održivoj urbanoj mobilnosti, obilježava se i ove godine u Puli u razdoblju od 16. do 22. rujna, a u petak je Grad Pula u sklopu obilježavanja Svjetskog dana bez automobila, zajedno s brojnim partnerima, pripremio raznovrstan program.

U petak se od 10 do 12 sati na pulskim Giardinima održava "Art zona na asfaltu" kao svojevrsna sportska i zabavna aktivnost za djecu, od 16 do 18 sati na Karolini prezentacija lokalnih biciklističkih klubova, nakon čega će biti održana dječja utrka "Pulska Xica".

Središte grada bit će zatvoreno za sav promet, uključujući javni gradski prijevoz, kažu u gradu. Sve sudionike u prometu pozvali su na strpljenje, dodatan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.

Grad napominje da će u povodu Dana bez automobila tijekom cijeloga dana u suradnji s gradskim prijevoznikom Pulaprometom omogućiti građanima besplatan javni gradski prijevoz i sustav javnih bicikala i romobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙