FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Kraš prehrambena industrija d.d - Pripajanje Krašcommerce d.o.o., Slovenija

Zagreb (Hina OTS) - Kraš prehrambena industrija d.d., Zagreb (Grad Zagreb), Ravnice 48, MBS: 080005858, OIB: 94989605030, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu (dalje: „Kraš“ ili „Društvo Preuzimatelj“), ovime objavljuje

- da je zaključen Zajednički plan pripajanja između Kraša kao društva preuzimatelja i KRAŠCOMMERCE d.o.o. Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana, Slovenija, porezni broj (davčna številka): SI 71790225, upisano u sudski registar i registar Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidencije i usluge, Tržaška cesta 16, 1000 Ljubljana pod matičnim brojem (matična številka): 5539234000, kao pripojenog društva (dalje: „Krašcommerce“ ili „Pripojeno Društvo“).

Sukladno članku 549.c. Zakona o trgovačkim društvima (dalje: «ZTD») Zajednički plan pripajanja predan je u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu i zaprimljen dana 30. lipnja 2023.

S obzirom da Kraš u Krašcommerce-u drži 100% temeljnog kapitala i time je jedini član društva, sukladno članku 549.f. stavku 1. ZTD-a, za pripajanje se ne traži odobrenje glavne skupštine Kraša, osim ako dioničari Kraša čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnog kapitala zahtijevaju da se sazove glavna skupština, koja treba odlučiti o davanju odobrenja za pripajanje.

Stoga se ovim putem upozoravaju dioničari Kraša na to svoje pravo te se ujedno pozivaju, ako ga žele iskoristiti, da zahtjev za sazivanje glavne skupštine Kraša dostave na adresu sjedišta Kraša u roku od mjesec dana od dana objave ove obavijesti u sudskom registru.

Dioničari Društva Preuzimatelja imaju pravo uvida u Zajednički plan pripajanja i ostale isprave iz članka 549.f. ZTD-a, kako je primjenjivo, koji mogu izvršiti radnim danom od 8:00-12:00 na adresi sjedišta Društva Preuzimatelja.

Zajednički plan pripajanja dostupan je i na internetskoj stranici Društva s koje ga dioničari mogu preuzeti bez naknade. U skladu s čl.549. h ZTD-a, vjerovnicima Pripojenog društva mora se dati osiguranje ako se u tu svrhu prijave u roku od dva mjeseca od objave Zajedničkog plana pripajanja, navodeći pri tom temelj i visinu tražbine. To pravo imaju samo vjerovnici u odnosu na tražbine koje su nastale prije ili najkasnije 15 dana nakon objave Zajedničkog plana pripajanja, a koji dokažu da je pripajanjem ugroženo ispunjenje njihovih tražbina.

 Temeljem članka 496. Zakona o tržištu kapitala, obavještavamo da je ovo Priopćenje objavljeno na internetskim stranicama Zagrebačke burze d.d. , na internetskim stranicama Službenog registra propisanih informacija i putem sustava HinaOTS, te je dostavljeno Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga kroz SRPI.

 

NAPOMENA O IZVORU:

KRAŠ prehrambena industrija d.d.

Ravnice 48

10 000 Zaqreb

tel. za informacije za dioničare:

+385 91 2396 949

e-mail. goran.lovrek@kras.hr

web: www.kras.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙