FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

'Sitnice dostojanstvo znače' za pomoć oboljelima na psihijatriji

SPLIT, 5. travnja 2023. (Hina) - Udruga za promicanje mentalnog zdravlja Feniks Split pokrenula je humanitarnu akciju "Sitnice dostojanstvo znače", kojom planira do 20. travnja prikupiti 20 tisuća eura za nabavku 540 kompleta podrške za osobe hospitalizirane na psihijatrijskim odjelima splitskog KBC-a.

Komplet podrške, uz letak s informacijama o besplatnoj podršci, sadrži bluetooth slušalice, bojice i bojanke za odrasle, čarape, donji veš i higijenske potrepštine te neizostavnu čokoladu.

Predsjednica udruge i pokretačica humanitarne akcije Marina Vidović rekla je da se na taj potez odlučila jer je kao osoba s bipolarnim poremećajem bila hospitalizirana te sama zna da osobe na psihijatrijskim odjelima najčešće nemaju ni osnovne potrepštine.

Akciju je poduprla daljinska plivačica Dina Levačić, poručivši da je potrebno javno govoriti o problemima mentalnog zdravlja.

Glavna sestra odjela za integrativnu psihijatriju pri KBC-u Split Iris Marin Prižmić upozorila je da je mentalno zdravlje zanemareno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙