FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U lošinjskoj akciji More zna, otok pamti uklonjeno 40 kubika otpada

RIJEKA, 3. travnja 2023. (Hina) - U ekološkoj akciji ''More zna, otok pamti'', održanoj tijekom vikenda na više lokacija na otoku Lošinju, sudjelovalo je oko 430 ronilaca, volontera i građana, koji su iz podmorja i s obale uklonili više od 40 kubika otpada, priopćeno je iz Turističke zajednice Maloga Lošinja.  
 

Na poziv ronilačkog centra "Subseason," na dvodnevnu ekološku akciju odazvali su se ronioci iz gostujućih i lokalnih ronilačkih klubova.

U podmorju malološinjske luke oni su, uz podršku volontera na brodovima i obali, prikupili oko 20 kubika raznog otpada, među kojim najviše staklenih boca i automobilskih guma.

Djelatnici tvrtke Jadranka turizam prikupili su još osam kubika otpada na obali, na potezu od Velopina do Borika.

Mjesni odbor Velog Lošinja je okupio volontere koji su očistili šetnicu i obalu od Ferala do Rovenske od raslinja i otpada, dok su  velološinjsku lučicu čistili ronioci uz potporu volontera na obali.

U Nerezinama je očišćena plaža Mirna i luka Nerezine.

Drugog dana akcije ronioci i volonteri sudjelovali su u čišćenju podmorja uvale Čikat.

Kako ističu iz malološinjske Turističke zajednice, lani je, s ciljem podizanja svijesti o problemu otpada na morskom dnu, obali i plažama te promicanja održivih rješenja za očuvanje morskog okoliša, oko 300 sudionika ekološke akcije prikupilo više od 30 kubika otpada.

U sklopu ovogodišnje akcije te projekta poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“, učenici ekološke grupe Srednje škole "Ambroza Haračića", djeca Dječjeg vrtića "Cvrčak" i djeca koju okuplja Društvo naša djeca iz Maloga Lošinja posadili su dvadeset sadnica pinija na području šetnice Kadin - Zagazinjine u Malom Lošinju.

Akciju ''More zna, otok pamti''  organiziraju Institut "Plavi svijet" i ronilački centar "Subseason", uz potporu Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice Malog Lošinja, Jadranka turizma, Komunalnih usluga Cres- Lošinj, Županijske lučke uprave Mali Lošinj i drugih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙