FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska predstavila zdravstveni turizam na svjetskoj turističkoj burzi

ZAGREB, 10. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska ponuda zdravstvenog turizma se povećava, a s obzirom na domaću i međunarodnu rastuću potražnju za tom ponudom raste i razvojni potencijal tog selektivnog oblika turizma koji je međunarodnoj poslovnoj publici predstavljen na najvećoj svjetskog turističkoj burzi ITB Berlin od 7. do 9. ožujka.

Zdravstveni turizam na ovogodišnjem ITB-u Berlin imao je i zasebno paviljon, što također potvrđuje rastuću važnost te ponude, dodatno potaknute pandemijskim uvjetima življenja, ističu iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), čiji su predstavnici uz još nekoliko tvrtki i konzultanata na ITB-u predstavili hrvatski zdravstveni turizam.

Među njima je bila i potpredsjednica Udruženja hotelijera pri HGK Ivana Kolar koja je sudjelovala i u organizaciji programa na ITB-u kao dugogodišnja aktivna predstavnica međunarodne suradnje i umrežavanja važnih dionika u donošenju ključnih političkih odluka za daljnji razvoj zdravstvenog turizma.

"Noviteti u zdravstvenom turizmu i povezivanju tradicionalnih načina liječenja iz različitih kultura zanimljivi su i Hrvatskoj, i tu je ogroman potencijal hrvatskog turizma kao cjelogodišnje destinacije. Hrvatska sigurno ima mnogo potencijala za razvoj selektivnih oblika turizma koji se mogu koristiti veći dio godine ili svih 12 mjeseci", poručila je Kolar.

Ona je na ITB-u i moderirala panel o ženama u zdravstvenom turizmu, u čemu su sudjelovali i međunarodni stručnjaci iz Europe, Indije i UAE, a tzv. medicinski paviljon posjetio je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Iz HGK-a su povodom toga poručili da će i dalje aktivno raditi na razvoju zdravstvenog turizma i povezivanju dionika, pri čemu podsjećaju da je Hrvatska prošle godine na ITB-u dobila nagradu za doprinos razvoju zdravstvenog turizma, dok je ove godine to dobila Indija.

"Sigurnost Hrvatske kao destinacije i usklađenost javnih i privatnih dionika zdravstvenog turizma posebno je došlo do izražaja kroz protekle pandemijske godine u kojima je Hrvatska ostvarila zavidne rezultate u turizmu", ocijenila je Lana Petrović iz HGK-ovog Sektora za turizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙