FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 22. siječnja 2023. (Hina) - Sljedeći tjedan u Bruxellesu se sastaju ministri vanjskih poslova, ministri unutarnjih poslova i pravosuđa na neformalnom sastanku u Stockholmu, u Europskom parlamentu obilježit će se Međunarodni dan sjećanja na holokaust.

Ministri vanjskih poslova država članica EU-a u ponedjeljak će pod predsjedanjem visokog predstavnika za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepa Borrella razgovarati o ruskoj agresiji na Ukrajinu, o stanju u Sahelu i obalnim zemljama zapadne Afrike. 

Ministri vanjskih poslova Austrije i Slovenije Alexander Schallenberg i Tanja Fajon izvjestit će o nedavnom posjetu Crnoj Gori, kamo su putovali u ime visokog predstavnika Josepa Borrella.

Šefovi diplomacija također će razgovarati o Iranu, Armeniji, Afganistanu, Venezueli i Etiopiji.

Prije rasprave ministrima će se video-vezom obratiti ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

U četvrtak i petak u Stockholmu se održava neformalni sastanak Vijeća za unutarnje poslove i pravosuđe. Ministri unutarnjih poslova u četvrtak će razgovarati o migracijama, povratku migranata koji nemaju pravo na međunarodnu zaštitu te o borbi protiv organiziranog kriminala.

Ministri pravosuđa u petak će razmijeniti mišljenja o ulozi Eurojusta u potpori koordinacije istraga nacionalnih tijela, kao i o novom instrumentu za prijenos kaznenih postupaka.

U četvrtak će se u Bruxellesu održati mini-plenarna sjednica Europskog parlamenta na kojoj će se zastupnicima obratiti izraelski predsjednik Isaac Herzog u povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na holokaust.

Predsjednica Parlamenta Roberta Metsola i predsjednik Izrael Herzog otkrit će  Spomenik sjećanja na holokaust ispred plenarne dvorane Parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙