FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac nabavio moderan kamion za odvoz otpada, uskoro i novi

KARLOVAC, 29. prosinca 2022. (Hina) - Tvrtka u vlasništvu Grada Karlovca Čistoća, koja se brine o gospodarenju otpadom, predstavila je u četvrtak dvokomorno vozilo za prikupljanje papira i plastike, vrijedno 793.000 kuna, nabavljeno radi lakšeg odvoza u uskim i strmim ulicama, rekao je direktor Vlatko Ivka.

Ivka je najavio da Čistoća sljedeće godine namjerava nabaviti još dva kamiona za odvoz smeća, vrijednosti oko pola milijuna eura, te malo jednokomorno vozilo za teže pristupačne terene i novi podizač otpada kojim bi se smanjila lista čekanja za kontejnere za glomazni otpad.

Dodao je da na proljeće u tvrtku stiže novi stroj za uništavanje korova na bazi pare te da će kupiti i utovarivač koji će radnicima na odlagalištu u predgrađu Ilovcu olakšati razvrstavanje glomaznog otpada.

Gradonačelnik Damir Mandić rekao je da je novi sustav gospodarenja otpadom profunkcionirao. Dodao je da podatci iz petomjesečnog razdoblja, otkako je uveden, nisu referentni, te da će to biti tek jednogodišnji.

"Valja osvijestiti važnost nastojanja da na kućnom pragu razdvojimo što više otpada. Infrastruktura za to je uspostavljena. Ilovac može primati miješani komunalni otpad još do dvije godine. Sanacija i zatvaranje odlagališta se provodi pod paskom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. S njima smo dogovorili aktivnosti vezane za izgradnju nove kasete na odlagalištu, što je povezano s Centrom za gospodarenje otpadom na Babinoj gori, koji se treba izgraditi. Nećemo imati problema s odlaganjem otpada, ali je važno intenzivnije raditi na tome da miješanoga komunalnog otpada na Ilovcu bude što manje", rekao je gradonačelnik.

Dodao je da će od veljače na mrežnim stranicama Grada Karlovca i Čistoće biti objavljivani podatci o količinama razvrstanog otpada i o tome koliko miješanoga komunalnog otpada stiže na odlagalište na Ilovcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙