FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PP Lonjsko polje otvoren novi posjetiteljski centar "Crna roda Osekovo"

ZAGREB, 6. srpnja 2022. (Hina) - U Parku prirode Lonjsko polje otvoren je novi posjetiteljski centar „Crna roda Osekovo“, četvrti po redu posjetiteljski centar parka i najbliži ulazu posjetiteljima koji putuju iz smjera Zagreba, priopćeno je iz Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

U sklopu posjetiteljskog centra „Crna roda Osekovo“ je info-centar, dvorana, edukativni park i sanitarni čvor.

Info-centar uključuje info pult s osnovnim informacijama o Parku i suvenirnicom te urede za rad i prostor za radne sastanke. Tu su i multimedijalna dvorana za rad i odvijanje edukativnih sadržaja, stalan galerijski postav te mobilni paneli za povremene izložbe.

Edukativni park ima ulogu interaktivne poučne staze i mjesto je za odmor posjetitelja.

Moderan i suvremeno osmišljeni prostor otkriva sve tajne Lonjskoga polja, a najmlađe educira na zabavan i interaktivan način o zaštićenom području, istaknuli su iz JU Park prirode Lonjsko polje, a v.d. ravnatelja Damir Culjak dodao je kako time žele dodatno privući posjetitelje, posebice školarce, u to zaštićeno područje. 

U blizini novouređene infrastrukture je i ulaz u polje i retencijsko područje s pješačkom stazom koja vodi do jedne od tri nove atraktivne promatračnice izgrađene u sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra 'Crna roda Osekovo'.

Projekt je sufinanciran novcem Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 20.315.914,88 kuna, od čega su bespovratna sredstva EU 12.826.999,00 kuna.

Projektne aktivnosti provodile su se od 11. srpnja 2014. u suradnji Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“ i partnera u provedbi projekta: Sisačko-moslavačke županije i Grada Popovače te uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙