FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 24. listopada 2021. (Hina) - Sljedeći tjedan u Luxembourgu će se održati izvanredni sastanak ministara EU za energiju koji će raspravljati o rastu cijena energenata i mogućim mjerama na razini država članica i razini EU-a.

 Ministri za energiju 27 država članica sastat će se u utorak u Luxembourgu, gdje će razgovarati komunikaciji koju je nedavno objavila Europska komisija. U tom dokumentu Komisija je sugerirala da države članice daju prioritet ciljanim mjerama za pomoć siromašnim kućanstvima i malim poduzećima, poput potpore siromašnijim stanovnicima u plaćanju računa, privremenoj odgodi plaćanja, privremenim smanjivanjem poreza i trošarina.

Komisija je pozvala države članice da u tu svrhu iskoriste dodatnih 10,8 milijardi eura prihoda u prvih devet mjeseci ove godine koje su dobile u okviru sheme za trgovanje emisijama stakleničkih plinova (ETS). U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prihodi od trgovine emisijama veći su za 10,8 milijarde eura.

 U četvrtak će se održati neformalna video-konferencija ministara financija na kojoj će razgovarati o nacionalnim planovima za oporavak i otpornost Estonije, Finske i Rumunjske.

 Europski parlament sljedeći tjedan radi u odborima u Bruxellesu. Jedan od odbora koji se sastaju sljedeći tjedan je Odbor za građanske slobode koji će započeti raspravu o prijedlogu reforme sustava azila.

 

 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙