FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antonija Jozić (HDZ) županica,  Željko Glavić (HDZ) gradonačelnik Požege

POŽEGA, 17. svibnja 2021. (Hina) - Prema privremenim rezultatima Antonija Jozić (HDZ) nova je požeško-slavonska županica izabrana u prvom krugu s 58,59 posto glasova,  a u prvom je krugu i Požega dobila gradonačelnika- Željka Glavića (HDZ) koji je osvojio  51,18 posto glasova.

"Vjerujem da su birači prepoznali rezultate rada HDZ-a i mene kao gradonačelnice Pleternice. Zahvalna sam biračima na svakom glasu, to je jedna velika odgovornost i velika obaveza. Nastavit ću sada raditi za cijelu Požeško-slavonsku županiju kako bi ona ostvarila više", rekla je Antonija Jozić u nedjelju nakon izbora.

U borbi za županijsku Skupštinu HDZ je u koaliciji s HSU-om osvojio je 52,96 posto glasova, Koalicija Domovinski pokret i MOST 20,57 posto glasova i SDP 18,29 posto glasova. 

 U gradskom vijeću HDZ i HSU osvojili su 42,46 posto glasova, SDP 26,75 posto glasova, Domovinski pokret 12,58 posto glasova i MOST 12,25 posto glasova. Ostale liste osvojile su manje od po pet posto glasova.

"Ovo su izvanredni rezultati, kojima smo više nego zadovoljni. To je odgovor birača koji znači da povjerenje u HDZ nije izgubljeno, ali su traženi novi ljudi. U gradu će prije svega biti poboljšanje kvaliteta i učinkovitosti gradske uprave i komunalnih poduzeća kako bi na što bolji način služili građanima. Vodit ćemo računa o mladima da bi zaustavili odlazak i vratili one koji su već otišli. Ponudit ćemo još brži razvoj Požege nego što je to bio u protekle četiri godine", rekao je Željko Glavić(HDZ) novi gradonačelnik Požege, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙