FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: Karlovac bez mini hidrocentrala i netransparentne jednostavne nabave

KARLOVAC, 13. svibnja 2021. (Hina) - U Karlovcu se neće graditi mini hidrocentrale, a bude li HNS kreirao vlast u Županijskoj skupštini i u karlovačkome Gradskom vijeću, prestat će i sadašnja praksa da se sve tzv. jednostavne nabave dogovaraju netransparentno, priopćeno je iz HNS-a u sklopu predizborne kampanje.

Nositelj liste HNS-a za karlovačko Gradsko vijeće Žarko Latković pozvao je birače da se odluče za listu br. 4 jer će HNS omogućiti transparentno trošenje novca poreznih obveznika i uvest će praksu da se potrebe Grada Karlovca za robom i uslugama objave preko interneta i pozovu svi zainteresirani poduzetnici da daju svoju ponudu. Tako će se postići niže cijene i ušteda u proračunu, rekao je i dodao kako je sadašnja praksa da onaj tko treba dobiti posao pronađe još poneku tvrtku čija će ponuda biti skuplja.

"Dakle, vijećnici HNS-a omogućit će transparentno trošenje novca i za tzv. jednostavnu nabavu ili nabavu robe i usluga do 200.000 kuna i radova vrijednih do 500.000 kuna", istaknuo je Latković i pozvao birače da im daju povjerenje.

HNS također najavljuje da će se u Gradskom vijeću boriti za očuvanje rijeka i da se spriječi gradnja mini hidroelektrana u Karlovcu.

Latkoviću u drugim vijećnicima ključno će biti i rješavanje problema neučinkovitoga karlovačkog javnog prijevoza, te su najavili osnutak gradske tvrtke i uvođenje kružnih linija na kojima bi vozio minibus.

Kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu Suad Crnica vjeruje da će građani prepoznati da kandidati HNS-a rade brže, bolje i kvalitetnije i da im je zato slogan: „Mi znamo.“

Po njegovu mišljenju, ključni problem Karlovačke županije je nerazmjer potencijala i razvijenosti, za što okrivljuje dosadašnje političare.

“Mogu obećati da će resori školstva i zdravstva biti prioritet i drugačije vođeni, da ću se založiti da naši stariji sugrađani imaju kontinuiranu i svakodnevnu skrb, djeca mjesta u vrtićima, a učenici pravo na udžbenike i prijevoz, topli obrok”, rekao je Crnica, inače ravnatelj karlovačke bolnice za vrijeme Kukuriku koalicije.

Kandidat HNS-a za gradonačelnika Karlovca Amirudin Talakić je rekao da će, bude li izabran za gradonačelnika, Karlovac učiniti  prepoznatljivim, stabilnim, sigurnim, kozmopolitskim i ponajprije građanskim, takvim da bude prepoznatljiv diljem Europske unije.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙