FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivica Mandić kandidat HNS-a i "Pokreta za Slavoniju" za osječko-baranjskog župana

OSIJEK, 21. travnja 2021. (Hina) - Kandidat HNS-a i političke platforme "Pokret za Slavoniju" za osječko-baranjskog župana bit će bivši HNS-ov saborski zastupnik Ivica Mandić, izvijestio je u srijedu predsjednik te stranke Stjepan Čuraj.

Na konferencij za novinare Čuraj je rekao kako je "Pokret za Slavoniju"  stranačka, nestranačka i nadstranačka platforma koja će okupiti više stranaka ali i nezavisne kandidate, kako bi se građanima pružio pravi izbor i alternativa.

Cilj je građanima pružiti konkretnu, odmjerenu  i umjerenu politiku koja se brine za ovaj kraj koja ima ideje, projekte i rezultate. Vjerujemo da će sugrađani ovo prepoznati, poručio je Čuraj.

Mandić je kazao da će mu, bude li imao priliku, jedan od prvih poteza biti osnivanje Savjeta za Osječko-baranjsku županiju koji će okupiti najuspješnije poduzetnike, predstavnike Sveučilišta i druge stručnjake, koji mogu dati doprinos razvoju ovoga područja. 

Ističe kako se u Slavoniji i Baranji se mora promijeniti odnos prema poduzetništvu, jer Županija i županijske institucije moraju biti partner poduzetnicima u realizaciji projekata.

Smatra kako aktualne politike ulažu malo napora u povratak iseljenika koji su otišli iz Hrvatske u potrazi za poslom, a  jedna od demografskih mjera na kojoj će inzistirati je subvencioniranje dječjih vrtića.

Želimo ravnomjeran razvoj Županije jer moramo pomoći onim krajevima koji se slabije razvijaju. Svoje aktivnosti ću temeljiti tako da u svim sferama društvenog života potičemo one najbolje jer samo tako možemo postati poželjno mjesto za život, poručio je Mandić.

Izrazivši potporu Mandićevoj kandidaturi bivši gradonačelnik Đakova Zoran Vinković ustvrdio je kako "priča o političkoj vertikali HDZ-a" ovome području nije donijela ništa dobro, bez obzira koliko se kroz "Projekt Slavonija" trude pokazati da su ovdje stigle 'silne milijarde kuna'.

"Stanje se nije promijenilo već je naprotiv još teže jer mladi i dalje odlaze iz nekad najbogatije hrvatske regije, umirovljenici i dalje žive na rubu siromaštva, a radnici su opterećeni plaćama, koje su najniže u Hrvatskoj", upozorio je Vinković.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić pozvao je građane da na lokalnim izborima podrže ovu platformu, "koja okuplja stranačke i nestranačke osobe, kojima je Slavonija na prvome mjestu". 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙