FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlo Gjurašić kandidat Dustre za dubrovačko-neretvanskog župana

DUBROVNIK, 20. travnja 2021. (Hina) - Kandidat stranke Dustra za dubrovačko-neretvanskog župana je Karlo Gjurašić, koji je u utorak rekao kako okosnicu njegova izbornog programa čine ravnomjeran razvoj županije i briga za čovjeka.

Gjurašić je na konferenciji za novinare na dubrovačkom autobusnom kolodvoru istaknuo kako svako dijete od Lastova do Konavala treba imati istu priliku za život i napredak kao djeca iz Zagreba.

"Naš je prioritetni cilj briga o čovjeku, od koljevke do treće dobi, jer ljudi su nam jedina vrijednost. Stanovnik ove županije treba stvarati svoj život prema vlastitim željama. Ne vrijede socijalne mjere ako ne stvorimo uvjete da mladi ne idu, već da ostanu i budu zadovoljni", kazao je.

Napomenuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija iz EU fondova može povući oko 100 milijuna eura u programskom razdoblju do 2027. godine.

"Trudit ćemo se da i dubrovačka bolnica povuče određena sredstva. Od državnog proračuna nećemo moći puno očekivati, već moramo biti okrenuti Europskoj uniji te kadrovski ojačati županijski odjel za europske fondove. Svima treba provjetravanje, pa i županiji", poručio je Gjurašić.

Naglasio je da je Hrvatsku potrebno decentralizirati kako bi se 40 posto sredstava EU od 2021. do 2027. 'spustilo' na regije, a za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje i odlagalište komunalnog otpada Grabovica rekao je kako nisu najsretnije rješenje.

"Smeće je danas sirovina, a otpad novac. Tona komunalnog otpada u Sloveniji košta 30 dolara. Najgore će biti ako se budemo gušili u smeću", istaknuo je Gjurašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙