FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodsko-posavska županija zatražila prijelaz na online nastavu

SLAVONSKI BROD/POŽEGA, 15. travnja 2021. (Hina) - Brodsko-posavska županija s 81 novim slučajem zaraze koronavirusom i Požeško-slavonska s 57 slučajeva imaju porast broja oboljelih, a brodsko-posavski Stožer civilne zaštite zatražio je prijelaz nastave na C model, osim za niže razrede osnovne škole i maturante.

 

Brodsko-posavski Stožer civilne zaštite u četvrtak  je na konferenciji za novinare najavio da od Nacionalnog stožera traži prijelaz nastave na C model do 2. svibnja, a redovito bi na nastavu i dalje išli učenici nižih razreda osnovne škole i maturanti.  

Nove mjere, među kojima i obvezno nošenje maske na otvorenome gdje se ne može održavati razmak, uvode se zbog očekivanog daljnjeg rasta broja oboljelih, rekao je načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković.

U toj je županiji, prema podatcima od srijede, na koronavirus je pozitivno 18 učenika, a njih 125 je u samoizolaciji. Pozitivno je i 14 djelatnika u školama (nastavno i tehničko osoblje), a 17 ih je u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata potvrđeno je da je 81 osoba pozitivna na koronavirus, u 74 zaraza je potvrđena PCR testom, a u sedam antigenskim testom. Na respiratoru je sedam osoba.

U novom paketu mjera za koji se čeka potvrda Nacionalnog stožera jest i obveza nošenja maski i na otvorenome, na mjestima gdje se kreću veće skupine ljudi među kojima nije moguće držati razmak. Maske su obvezne i u zatvorenim prostorijama na manjim skupovima gdje među ljudima nema razmaka od dva metra.

Županijski Stožer civilne zaštite preporučuje općinama i gradovima da do daljnjeg zaustave najam javnih prostora za skupove.

U Požeško-slavonskoj županiji u četvrtak je registrirano 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema podatcima Stožera civilne zaštite, u toj se županiji od covida trenutačno liječe 224 osobe, a 18 ih je u bolnici.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 382 osobe.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙