FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Primorsko-goranskoj županiji 383 novozaraženih, od ponedjeljka strože mjere

RIJEKA, 10. travnja 2021. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji, gdje se od ponedjeljka, 12. travnja, uvode strože epidemiološke mjere, u subotu je potvrđena zaraza koronavirusom kod 383 novozaražene osobe, testirane su 1202 osobe, a šestero oboljelih je umrlo

Ozdravilo je 446 osoba te je županiji aktivno 3137 slučajeva Covida-19.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih testova je 31,9 posto.

Na bolničkom liječenju od Covida-19 je 186 osoba, uz pomoć respiratora skrbi se o 21 osobi, a u sekundarni covid centar u opatijskoj Thalaassotherapiji smještena su 23 bolesnika, podaci su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Udjel osoba koje se u bolnici liječe od Covida-19 u ukupnom broju aktivnih slučajeva te bolesti je 6,6 posto.

Najviše oboljelih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

Županijski stožer jučer je predložio, a nacionalni stožer potvrdio dodatne, strože epidemiološke mjere, koje će u toj županiji biti na snazi od 12. do 26. travnja.

Riječ je, među ostalima, o mjeri zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja te obustavi rada trgovina u kojima se prodaje obuća i odjeća.

Obustavlja se rad casina, automat klubova i uplatnih mjesta za igre na sreću, rad ugostiteljskih objekata i pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljskim gospodarstvima.

Ugostiteljski objekti mogu isporuku hrane i pića obavljati osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt ili dostavom vozilima.

Hoteli, kampovi, učenički ili studentski domovi mogu usluživati u otvorenim i zatvorenim prostorima, ali samo za goste koji u njima koriste uslugu smještaja.

Mjere za škole vrijede od 12. do 16. travnja, a po njima sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač županija prelaze na C model nastave na daljinu, osim škola Grada Rijeke, u kojemu će razredi u razrednoj nastavi prijeći na A model nastave ili, ovisno o ravnateljima, na C model.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙