FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji po tri nova slučaja zaraze

SLAVONSKI BROD/POŽEGA, 15. ožujka 2021. (Hina) - Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u ponedjeljak je izvijestio o tri nova slučaja zaraze koronavirusom te jednom smrtnom slučaju 62-godišnje osobe pozitivne na koronavirus, a tri novozaražena ima i susjedna Požeško-slavonska županija.

U Brodsko-posavskoj županiji od koronavirusa trenutno se liječi 110 osoba, 48 zaraženih osoba je u bolnici. Među bolničkim pacijentima pozitivnim na koronavirus tri pri liječenju trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u županiji obuhvaćene su 543 osobe.

Prema podacima Stožera, proteklog tjedna inspektori civilne zaštite obavili su 197 nadzora poštivanja epidemioloških mjera. Kršenje propisanih mjera zabilježeno je u 20 slučajeva. Prekršitelji su bili u kategoriji ugostiteljski objekati (15) , pekarnice (3) i trgovine (2).

Policijska uprava brodsko-posavska u ponedjeljak je izvijestila o zabrani ulaska za četiri državljanina Bosne i Hercegovine, tri punoljetne osobe i jednom djetetu jer su na granici imali krivotvorene PCR testove s negativnim nalazima na koronavirus. Osobe s krivotvorenim testovima u Hrvatsku su pokušali ući u subotu na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu, u automobilu švedskih registarskih oznaka. Protiv tri osobe koje su predočile krivotvorene PCR testove policija podiže i kaznenu prijavu.

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u ponedjeljak je zabilježio i Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije. U ovoj županiji na koronavirus pozitivna je 61 osoba, od kojih je osam na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 245 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙