FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 296 novoboljelih

ZAGREB, 4. travnja 2021. (Hina) - U Zagrebu je od covida-19 u protekla 24 sata novooboljelo 296 osoba, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a trenutno je 2.589 aktivnih slučajeva, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 853 testiranja na SARS-CoV-2 i 115 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 376 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 945 osoba.

Od 376 obrađenih pozitivnih osoba, njih 106 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 189 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. Obrada za 44 osobe je još u tijeku, a tri su osobe doputovale iz BiH i Francuske. Jedna je osoba djelatnik odnosno korisnik doma za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod 18 osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine, a obrađeno je i troje djece školske dobi. Kod sedam je osoba moguća izloženost tijekom vjerskih okupljanja.

Samoizolacije za 111 osnovnoškolaca i 52 srednjoškolca

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela djelatnika i šest korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod šest učenika i jednog nastavnika osnovnih te tri učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 111 učenika osnovnih i 52 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 48.220, što su 272 osobe više nego jučer, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙