FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom

ČAKOVEC, 26. ožujka 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji 40 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 214 uzoraka te je evidentirano 40 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 18,7 posto pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba te broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 196.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 28 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U posljednja 24 sata hospitalizirano je pet pacijenata i isto toliko otpušteno. Dva su pacijenta na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata nije bilo umrlih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je u Međimurskoj županiji oboljelo 12.197 osoba, a ukupno se oporavilo 11.750 osoba.

Međimurski je Stožer civilne zaštite izvijestio da je, nakon obavljenih konzultacija s epidemiološkom službom i ravnateljima škola, odlučeno da će se nastava u osnovnim i srednjim školama za sve razrede u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. ožujka, održavati prema modelu A, odnosno uživo.

Odluka o daljnjem odvijanju nastave donijet će se početkom sljedećeg tjedna sukladno epidemiološkoj situaciji, napominju iz županijskog Stožera.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙