FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju 10 novozaraženih koronavirusom

ČAKOVEC, 27. veljače 2021. (Hina) - Međimurska županija u protekla 24 sata ima 10 novih osoba zaraženih koronavirusom, umrlih nije bilo, a u subotu je provedena druga faza cijepljenja osoba starijih od 65 godina te kroničnih bolesnika, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 128 osoba i evidentirano osam pozitivnih slučajeva na covid-19, što je 6,25 posto pozitivnih od broja testiranih. Obavljenim testiranjima s antigenskim brzim testovima evidentirana su dva slučaja zaraze.

U protekla 24 sata oporavilo se šest osoba, pa je broj pozitivnih osoba na novi koronavirus u Međimurskoj županiji na današnji dan 111.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 41.591 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 38 pacijenata pozitivnih na covid-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri, a otpuštena dva pacijenta. Na invazivnoj respiraciji su dvije sobe oboljele od covida-19.

Tijekom subote je na području Međimurske županije provedena druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi te osoba s kroničnim bolestima, a cijepljenje je organizirano na tri punkta - u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću i cijepilo se 1.500 osoba.

S današnjim obavljenim cijepljenjem, u Međimurju je cijepljeno oko 7.000 osoba, a nuspojave do sada nisu zabilježene. U internetsku platformu za cijepljenje s današnjim danom je upisano 18.249 osoba, priopćili su iz Stožera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙