FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovačkoj županiji 25 je novih slučajeva zaraze

KARLOVAC, 16. veljače 2021. (Hina) - U Karlovačkoj županiji 25 je novih slučajeva zaraze, a umrlih nije bilo, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite napominjući kako je do 15. veljače distribuirano 3981 doza cjepiva, a oko 1500 osoba primilo je obje doze.

Sva pristigla cjepiva u cijelosti su upotrijebljena i nije došlo do rasipanja doza. To je dokaz dobre organiziranosti medicinskog osoblja i osviještenost građana Karlovačke županije o potrebi cijepljenja, poručuju iz Stožera koji je današnje priopćenje posvetio informativno-edukativnoj kampanji “Misli na druge - cijepi se!”

U četvrtak od 8 sati u dvorani karlovačke Ekonomsko-turističke škole bit će punkt za procjepljivanje 300 građana, a kasnije tijekom tjedna slično procjepljivanje će biti i u Ogulinu.

Cijepljenje će provoditi  liječnici obiteljske medicine i timovi Zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za hitnu medicine Karlovačke županije.

Ovaj tjedan treba stići 390 doza cjepiva Pfizer koje je namijenjeno za sustav zdravstva i socijalne skrbi, te za cijepljenje šire populacije oko 500 doza AstraZeneca i 500 doza cjepiva Moderne.  

U sklopu kampanje cijepljenja na području Karlovačke županije županijski Stožer je u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i HGK Županijskom komorom Karlovac, odlučio procijepiti 15 predstavnika najvećih tvrtki i poduzetnika  koji udovoljavaju kriterijima prioriteta za cijepljenje, a što doprinosi stabilizaciji gospodarskih aktivnosti.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od covida-19 oboljelo 8116 ljudi.

Sada je na bolničkom liječenju 24 covid pozitivnih pacijenata, na respiratoru su dvije osobe, a u posljednja 24 sata nema preminulih osoba. Ukupno je u bolnicama u Karlovačkoj županiji od početka pandemije umrlo 280 ljudi.

U samoizolaciji je 276 ljudi i nije otkriveno kršenje te protuepidemijske mjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙