FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I u Međimurje stiglo cjepivo Moderne i AstraZenece

ČAKOVEC, 12. veljače 2021. (Hina) - U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji potvrđeno je 14 novozaraženih, dva su pacijenta na respiratoru, a umrlih nije bilo, rekli su u petak na konferenciji za novinare članovi Stožera civilne zaštite i dodali da je i u tu županiju stiglo cjepivo Moderne i AstraZenece.

Dostavljeno je 300 doza Moderninog cjepiva te 400 doza cjepiva AstraZenece, a za ponedjeljak je najavljeno i 800 doza Pfizerovog cjepiva, istaknula je epidemiologinja Višnja Smilović iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

„Ako stigne, onda bismo prema planu sljedeći tjedan počeli s cijepljenjem na punktovima. Ovaj tjedan cijepljenje ide svojim tijekom, tako da ćemo sve doze koje smo dobili i potrošiti”, rekla je Smilović.

Ravnatelj čakovečkog Doma zdravlja Branko Vrčić podsjetio da od je utorka otvorena internetska platforma za prijavljivanje pacijenata za cijepljenje protiv covida-19.

„Mogu vas informirati sa zadovoljstvom da je do danas ukupno upisano 9000 ljudi. To je enormno puno i zadovoljni smo interesom, a sad sve ovisi o planu i programu cijepljenja, kao i o dolasku cjepiva”, rekao je Vrčić.

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da je trenutačna epidemiološka situacija u županiji znatno povoljnija nego proteklih tjedana, dodajući kako je to jedan od razloga što se i ostali srednjoškolci u ponedjeljak vraćaju u školske klupe.

„Dakle, nastava ide uživo, čime se pridružujemo velikom broju ostalih hrvatskih županija”, rekao je Posavec i dodao da će prijevoz, autobusni i željeznički, za sve učenike srednjih škola i dalje biti besplatan.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Blaženka Novak rekla je da su se za povratak svih učenika u školu dobro pripremili.

„Ovaj smo dan dugo čekali i mislim da su svi učenici i zaposlenici škola iznimno sretni što će se učenici ponovno vratiti u školu. To je novih gotovo 1700 učenika u sustavu”, rekla je pročelnica.

Posebice je istaknula da su ravnatelji svih škola zajedno s ostalim zaposlenicima pripremili epidemiološke mjere koje će se primjenjivati u školama, a tako će biti i u javnom prijevozu.

Konferencija za novinare održana je na novouređenom Autobusnom kolodvoru u Čakovcu. Župan Posavec izrazio je zadovoljstvo što je kolodvor nakon dugo godina preuređen i nudi novi standard u autobusnom prometu na području Međimurja.

„To nam je izuzetno važno u svrhu očuvanja linijskog prometa i autobusnog prijevoza kojim se, ako obuhvatimo sve naše putnike i školarce, koristi nekoliko tisuća naših građana svakog dana”, rekao je međimurski župan.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙