FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijepljenje u Međimurju prijavom na stranici Doma zdravlja Čakovec

ČAKOVEC, 9. veljače 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji građani se za cijepljenje protiv koronavirusa od danas mogu prijaviti na internetskoj stranici Doma zdravlja Čakovec, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić rekao je da putem telefona preko pozivnog centra ne mogu primiti više od 500 poziva dnevno, pa su procijenili da će to biti "usko grlo".

Kazao je kako se u projekcijama uvijek vršio pritisak da se ide na 60 do 70 posto procijepljenosti pučanstva, što je ugrubo 60.000 cijepljenih u županiji, a ako se treba dva puta cijepiti to je 120.000 kontakata samo za informaciju tko se želi cijepiti.

Prijavni obrazac na internetskoj stranici Doma zdravlja Čakovec ispunjava se u nekoliko koraka, a Vrčić je pozvao sve koji se žele cijepiti da ispune prijavu preko računala, tableta ili mobitela te da to učine i za rodbinu koja nema takvu mogućnost.

Za one bez pristupa Internetu i dalje pozivni centar

Za one koji nemaju pristup internetu i dalje ostaje mogućnost telefonske prijave preko pozivnog centra na 040/372-350.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako je namjera građanima omogućiti što dostupniju zdravstvenu skrb tako da imaju lakši pristup i narudžbu za cijepljene.

"Imat ćemo nekoliko punktova diljem Međimurja za cijepljenje - u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, ako bude potrebno i u Kotoribi ili Štrigovi, da se ne moraju svi dolaziti cijepiti na jedno mjesto", najavio je Posavec.

U Međimurju s dvije doze cijepljeno 1399 osoba, prijavilo se 5670

U Međimurju je s dvije doze cijepljeno 1399 osoba, a iskorišteno je 3205 doza. Za cijepljenje se dosad prijavilo 5670 osoba.

Epidemiologinja Višnja Smilović kazala je da je u petak predviđena isporuka 300 doza Moderninog cjepiva te 400 doza cjepiva AstraZenece. Nova pošiljka od 800 doza Pfizerovog cjepiva trebala bi stići u ponedjeljak.

"Trebali bismo to dobiti. Kažem dobiti jer do sada jedan dan je jedna informacija, drugi dan druga. Ukoliko dođe 60 posto po planu mi bismo sljedeći tjedan 1100 do 1200 doza raspodijelili za započinjanje faze procjepljivanja  pučanstva starijeg od 65 godina i kroničnih bolesnika", najavila je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙