FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bez promjena u održavanju nastave u školama u Varaždinskoj županiji

VARAŽDIN, 11. veljače 2021. (Hina) - U varaždinskoj županiji dvije su osobe umrle, a 24 su zaražene koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u četvrtak te preporučio da se nastava do 28. veljače održava kao do sada, u školi za osnovnoškolce i maturante, a online za ostale učenike srednjih škola.

Posljednjih tjedan dana županija je imala 30 novih slučajeva zaraze. Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 78, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika u posljednjih 14 dana je 169.

Tijekom srijede testirano je 310 uzoraka, od kojih je 135 primljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 11 posto, a u svim testiranim uzorcima sedam posto.

U Općoj bolnici u Varaždinu je 68 oboljelih s težom kliničkom slikom - na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu su 24 osobe, četiri su u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 32 osobe su u Klenovniku, od kojih je jedna na respiratoru, te osam u Novom Marofu.

U županiji su 133 aktivna slučaja zaraze.

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je u srijedu na sjednici određene zaključke vezane uz epidemiološke mjere, pa je tako osnivačima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području županije preporučio da nastavu do 28. veljače za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole organiziraju po modelu A - u školi.

Za učenike srednjih škola nastava bi se, prema preporuci Stožera, trebala održavati po modelu C, osim za učenike završnih razreda strukovnih škola i maturante, učenike koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavca te za učenike Glazbene škole u Varaždinu za koje se individualna nastava može izvoditi po modelu A.

Iz Stožera su u četvrtak priopćili i da neće tražiti posebne nužne epidemiološke mjere za područje Varaždinske županije.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙