FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 96 novozaraženih i četvero umrlih

KRAPINA, 1. prosinca 2020. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 96 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus, a umrle su četiri osobe, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite u Krapini.

Oporavile su se 262 osobe pa je trenutačno 1405 aktivnih slučajeva zaraze, a 1832 osobe su u samoizolaciji.

„U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana trenutačno su 82 pacijenta, 11 na respiratoru. U Stubičkim Toplicama imamo 30 pacijenata. To su pacijenti s lakšim simptomima”, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek.

Marina Stanković Gjuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo ocijenila je da je epidemiološka situacija u domovima za starije i nemoćne stabilna.

„Nema žarišta i nema nekih eksplozivnih širenja, što nam je u ovim trenucima od najveće važnosti”, dodala je. 

Istaknula je da je među testiranim osobama gotovo 50 posto pozitivnih na koronavirus, napominjući pritom da je znatan udio osoba iz iste obitelji koje su ionako već u samoizolaciji, ali koje vrlo često svoje simptome potvrđuju testom.

Župan Željko Kolar izjavio je da je nakon dogovora s ravnateljima srednjih škola dao suglasnost da od srijede dvije škole imaju nastavu po B modelu, a sedam srednjih škola kombinirajući model A i C.

„Razlog je da smanjimo broj djece u javnom prijevozu. Od oko 4400 učenika srednjih škola, mi ćemo oko 2200 maknuti iz javnog prijevoza”, rekao je Kolar te dodao da je epidemiološka situacija u školama dobra, a organizacija nastave na iznimno visokoj razini.

„S današnjim danom imamo 90 pozitivnih učenika u 19 osnovnih škola i osam srednjih, 1347 učenika je u samoizolaciji, imamo 37 covid pozitivnih djelatnika, a 41 djelatnik i 39 razrednih odjela su u samoizolaciji”, rekao je župan.

Dvije osnovne škole na području županije održavaju nastavu po modelu C, Osnovna škola Stubičke Toplice do 7. prosinca i Osnovna škola Kumrovec do 5. prosinca, zato što su, prema Kolarovim riječima, imale nešto povećan broj covid pozitivnih djelatnika i učenika.

Župan je rekao i da bolnica u Zaboku još može liječiti sve teže pacijente, a za lakše bolesnike otvoren je sekundarni odjel u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama.

„Dobili smo odobrenje od Ministarstva zdravstva da se takav sekundarni odjel otvori i u bolnici u Krapinskim Toplicama, kao ispomoć bolnici u Zaboku za srednje teške pacijente, one kojima je potreban kisik”, rekao je župan.

Dodao je da bi prvi pacijenti do petka mogli ući u covid odjel u Krapinskim Toplicama.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙