FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

40 novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, jedna osoba umrla

OSIJEK, 14. listopada 2020. (Hina) - Nakon što je u zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano 346 uzoraka, utvrđeno je da je na području Osječko-baranjske županije 40 novooboljelih osoba, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Najviše novozaraženih je iz Osijeka – njih 18. Slijede Đakovo sa četiri i Bilje s dvije osobe, a po jedna novopozitivna osoba je iz Belišća, Donjeg Miholjca, Brođanaca, Čepina, Črnkovaca, Donje Motičine, Dopsina, Gata, Lapovaca, Podravske Moslavine, Semeljaca, Silaša, Svetog Đurđa, Trnave, Viškovaca i Vladislavaca.

Na liječenju u KBC-u je 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru. U KBC-u je preminuo muškarac iz Osijeka (1959.), koji je uz covid-19 imao i druga teža oboljenja. Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus jedne djelatnice privremeno su zatvorene ordinacije fizikalne medicine i radiologije u Domu zdravlja u Valpovu, priopćio je Stožer.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 54 nova kontakta oboljelih osoba, pa se sada na području županije u samoizolaciji nalazi 1.177 osoba.

Stožer upozorava da je sve više osoba u samoizolaciji (1.177) od kojih su 355 učenici, studenti te djelatnici škola i fakulteta, te se očekuje da će ih biti još više jer je u obradi veći broj novopozitivnih osoba.

„Izuzetno je važno striktno poštovati upute epidemiologa, i to od prijavljivanja kontakata preko prihvaćanja mjere samoizolacije do njezinog provođenja. Policija redovito provodi kontrolu osoba u samoizolaciji, no daljnje širenje oboljenja najuspješnije će se spriječiti odgovornim ponašanjem građana“, priopćeno je iz Stožera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙