FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 33 novozaražene osobe

OSIJEK, 09. listopada 2020. (Hina) - U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 33 osobe oboljele su od koronavirusa, najviše s osječkog i đakovačkog područja, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom posljednja 24 sata osječki Klinički bolnički centar (KBC) i županijski Zavod za javno zdravstvo testirali su ukupno 385 uzoraka, od kojih su 33 bila pozitivna na koronavirus.  
Među novozaraženih osobama 17 je sa šireg područja Osijeka, 10 sa šireg područja Đakova, tri iz općine Đakovačka Satnica te po jedna osoba iz Našica te općina Antunovac i Drenje.

Napominju kako su među testiranima korisnici i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir i njihovi su nalazi negativni na koronavirus, u tijeku je testiranje korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Osijek.

U osječkom KBC-u hospitalizirano je 35 osoba, od kojih se šest nalazi na respiratoru. 

U protekla 24 sata 270 kontakata novozaraženih osoba je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području županije nalazi 901 osoba. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i kod 46 provjerenih osoba nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije, navodi osječko-baranjski Stožer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙