FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od 15 novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, 10 iz Osijeka

OSIJEK, 19. kolovoza 2020. (Hina) -  U Osječko-baranjskoj županiji u srijedu je 15 je novooboljelih osoba od koronavirusa, najviše u Osijeku 10, tri iz Đakova, i po jedna osoba iz Našica i Belog Manastira, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Kako navode, u posljednja 24 sata testirano je 257 uzoraka,. Među njima je u osječkom KBC-u obrađeno više od 60 uzoraka od osoba koje su testiranje učinile na vlastiti zahtjev uz plaćanje.

"Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 24 kontakta novooboljelih, pa je sada na području županije u samoizolaciji 274 osoba. U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta od kojih su četiri na respiratoru", priopćeno je.

Policija nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 35 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Osim toga, inspektori i službenici civilne zaštite proveli su 28 nadzora provedbe mjera i preporuka u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, pekarnicama i drugim objektima. Utvrdili su dva slučaja kršenja mjera, a riječ je bilo o nenošenju maski i rukavica, te su izrekli usmena upozorenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙