FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri novooboljele osobe u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 11. kolovoza 2020. (Hina) - Četvero je novooboljelih na području Osječko-baranjske županije, i to troje iz Osijeka i jedna osoba iz Darde, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata obrađeno je 158 uzoraka.

Hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, nitko od njih nije na respiratoru, ali je preminula  Osječanka (1946. godište).

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za šest osoba koje su novi kontakti oboljelih, pa je sada u samoizolaciji 173 osoba.

Policija nije dobila niti jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije, a u pet samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Osječka policija: Najčešće se ne poštuje distanca

Kako navode iz Stožera, inspektori i službenici Civilne zaštite u pratnji policije tijekom vikenda obavili su 45 nadzora, odnosno kontrole provođenja epidemioloških mjera.

Nadzor je obavljen u noćnim klubovima, ugostiteljskim objektima, prodavaonicama, pekarnicama i upravnim tvrtkama, frizerskim salonima, kladionicama i tržnicama te ljekarni. Provjeravano je i poštivanje mjera u četiri javna okupljanja.

Inspektori su utvrdili 21 nepravilnost, a riječ je najčešće o nepoštivanju fizičke distance i propisa o higijeni, te su izrekli četiri usmena upozorenja. Jučer su nastavili s tim aktivnostima te obavili 29 nadzora. Izrekli su jedno upozorenje zbog nekorištenja zaštitnih maski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙