FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji šest novoboljelih od koronavirusa

OSIJEK, 15. srpnja 2020. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novoboljelih od koronavirusa, pa je trenutno u Županiji na ovaj virus pozitivno 209 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

 Županijski Zavod za javno zdravstvo i osječki Klinički bolnički centar (KBC) testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus, od kojih tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira, navode iz  Stožera.  

 U osječkom KBC-u i dalje je hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru, pa se na uređaju za potpomognuto disanje trenutno nalaze tri osobe.

 Epidemiološka služba županijskog Zavoda za javno zdravstvo stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno u samoizloaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 438 osoba.

 Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka,  a do danas su od Covida -19 ukupno oboljele 492 osobe.

 Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je umrlo,  a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus, navode u županijskom Stožeru.
 Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji prema dojavama građana i samoinicijativno, a od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Policija je samoinicijativno provjerila 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje ove mjere, izvijestio je osječko-baranjski Stožer CZ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙