FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri devetero novozaraženih

PULA, 19. srpnja 2020. (Hina) - Novih devet slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, od kojih se kod njih sedmero radi o bliskom kontaktu s već potvrđeno pozitivnom osobom,  izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 192 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je devet pozitivnih. U sedam slučajeva radi se o bliskom kontaktu s već potvrđeno pozitivnom osobom dok je za dvije osobe u tijeku epidemiološka obrada" - naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. 

Neslužbeno se doznaje da su tri novozaražene osobe s područja Umaga među kojima i jedna štićenica Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu" koja je bila u samoizolaciji. Dvije su osobe iz Pule te po jedna iz Buzeta, Žminja, Labina i Roča. 

U Istri je sada ukupno 88 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je 21 osoba  hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici. U mjerama samoizolacije je 289 osoba.

Ocijenivši da je epidemiološka situacija i dalje pod kontrolom, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac još je jednom pozvao sve građane i turiste na oprez i na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

Pritom je podsjetio na važnost mjera držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora te nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt. 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙