FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Zaražena žena srednjih godina

VARAŽDIN, 15. srpnja 2020. (Hina) - Nakon pet dana Varaždinska županija ima jednu novozaraženu osobu, ženu srednjih godina s blažom kliničkom slikom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Novozaražena žena je bliski kontakt prije zaražene osobe i posljednjih je dana bila u samoizolaciji.

U Varaždinskoj županiji trenutačno je pet aktivnih slučaja zaraze koronavirusom. Sve zaražene osobe su izolirane kod kuće i pod zdravstvenim su nadzorom infektologa. Trenutačno nema zaraženih osoba na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici.

Pod mjerom obavezne samoizolacije na području Varaždinske županije je 25 osoba. Od pojave koronavirusa u županiji su evidentirane 53 zaražene osobe i još 10 osoba statistički zbog prijavljenog mjesta prebivališta, dodaju iz Stožera.

Načelnik varaždinskoga Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin istaknuo je da županijski Zavod za javno zdravstvo od 30. ožujka omogućuje da se brzo dođe do rezultata uzetih briseva te da su samo jučer testirane 83 osobe, a tijekom srpnja njih 954.

„Na svakih 159 testiranih imamo jednog zaraženog, to jest 0,6 posto u ukupnom broju. Općenito, u odnosu na većinu drugih županija imamo puno bolju epidemiološku situaciju“, istaknuo je Vugrin i dodao da je i dalje važna individualna odgovornost u poštovanju preporuka kako bi se smanjila opasnost od širenja zaraze.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙