FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji bez novozaraženih; park šuma Trakošćan još zatvorena

VARAŽDIN, 29. travnja 2020. (Hina) - Stožer Civilne zaštite Varaždinske županije izvijestio je u srijedu da u toj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uoči 1. svibnja, podsjetili su da je park šuma Trakošćan i nadalje zatvorena za posjetitelje

 

U Varaždinskoj županiji ukupno je dosad oboljelo 46 osoba, a njih 30 je ozdravilo.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 13 osoba, dok se tri pacijenta liječe u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još četiri osobe koje na području županije imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Ukupno je dosad testirano 1296 osoba, a njih 48 u posljednja 24 sata. Pod mjerom samoizolacije nalazi se preko 1400 osoba.

Iz Županijskog stožera upućen je apel građanima uoči produženog vikenda da ne kreću u velikom broju prema popularnim izletištima jer se tako nepotrebno izlažu potencijalnoj ugrozi.

"S obzirom da je upravo i Trakošćan jedna od takvih popularnih destinacija, naglašavamo da su i perivoj i park šuma s jezerom zatvoreni za samostalan posjet sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima do 4. svibnja 2020.”, poručili su iz stožera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙