FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I u Virovitici dronovi protiv širenja koronavirusa

VIROVITICA, 14. travnja 2020. (Hina) - U borbu protiv širenja koronavirusa u Virovitici će se uključiti i dronovi kojima će upravljati Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), izvijestio je u utorak virovitički Gradski stožer Civilne zaštite.

„S ciljem provođenja odluke o zabrani okupljanja, ostvarili smo suradnju s operativnim snagama HGSS-a koji ima sofisticiranu opremu za kontrolu javnih površina iz zraka putem dronova“, rekao je načelnik virovitičkoga Gradskog stožera Civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.

Dodao je kako se HGSS, kao jedna od temeljnih operativnih snaga sustava Civilne zaštite, uz vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć, za svoje primarne zadaće spašavanja i sprječavanja nesreća bespilotnim sustavima koristi od 2014. godine.

 „U borbi protiv korone sada će, u slučaju uvida u nekakve anomalije, dojaviti Stožeru Civilne zaštite Grada Virovitice, koji će prema svojim ovlastima poslati službe na teren. Tako ćemo pokušati spriječiti okupljanja građana i savjetovati ljudima da se drže socijalne distance“, rekao je Marenić.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙