FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji samo jedna novozaražena osoba

KRAPINA, 13. travnja 2020. (Hina) - Krapinsko-zagorska županija, koja je najviše u državi pogođena zarazom koronavirusom gleda li se broj oboljellih u odnosu na broj stanovnika, u zadnja 24 sata kod samo jedne nove osobe bilježi Covid-19 zarazu.

 Županijski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je priopćio kako je na području županije dosad evidentirana ukupno 101 osoba pozitivna na koronavirus.

 U odnosu na dan ranije, zaraza je potvrđena jednoj novoj osobi iz Krapine, a nalaze čeka osam osoba od kojih su šest u samoizolaciji kod kuće. Dosad su uzeti uzorci od 646 osoba.

 Inače, od svih hrvatskih županija Krapirsko-zagorska dosad ima najviše zaraženih gleda li se njihov broj u odnosu na broj stanovnika. Podijeli li se ukupan broj stanovnika s brojem zaraženih, vidi se da je jedan oboljeli na svakih 1.250 stanovnika ove županije, što je najviše u Hrvatskoj.

 Iako još nije točno naznačeno koji je tomu razlog, posebno s obzirom da policija u županiji bilježi mali broj kršenja mjere samoizolacije, sumnja se da su ovakvoj statistici doprinijeli povratnici iz inozemstva. 

 U županiji, koja je podijeljena na sedam gradova i 25 općina, prema popisu stanovništva iz 2011. godine živi 133.064 ljudi.

 Iz županijskog Stožera u ponedjeljak iznose i podatke o broju zaraženih po gradovima i općinama.

 Najviše oboljelih bilježi Grad Pregrada (36), a slijede Grad Krapina (19), Općina Hum na Sutli (7), Grad Zabok (6), Grad Oroslavlje (6), Općina Desinić (6), Općina Jesenje (4), Općina Petrovsko (4).

 Po dva oboljela su s područja Grada Donja Stubica, Općine Đumanec, Općine Stubičke Toplice i Općine Lobor, a po jedan iz općina Bedekovčina, Krapinske Toplice, Radoboj, Gornja Stubica i Tuhelj.

 Stožer je u protekla tri dana za 19 osoba utvrdio da nisu imali valjanu propusnicu za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙