FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devet novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ukupno 59

DUBROVNIK, 4. travnja 2020. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji novih je devet osoba zaraženo koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih porastao na 59, petnaest ih je u bolnici, a 39 na kućnom liječenju u izolaciji, objavio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

 Iz Stožera tijekom dana očekuju prijevoz dvoje pozitivnih pacijenata u Split i Zagreb.

 Naime, jednoj oboljeloj se noćas zdravstveno stanje pogoršalo pa će biti prevezena u regionalni respiratorni centar Križine splitskog KBC-a i stavljena na respritator.

 Zaraženi muškarac će, unatoč dobrom općem zdravstvenom stanju, u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ biti prevezen jer je bio podvrgnut transplataciji bubrega.

 Troje zaraženih ranije su bili prebačeni u respiratorni centar splitskog KBC-a i njihovo stanje je teško, ali i dalje stabilno, a Izliječene su dvije osobe.

 Iz Stožera su potvrdili kako je jednom od djelatnika dubrovačkog Doma za starije osobe "Domus Christi“ utvrđen kontakt s osobom kojoj je 1. travnja potvrđena zaraza virusom COVID-19.

 Zadnji radni dan bio mu je 28. ožujka, idući dan je bio slobodan te nije radio ni naredna dva dana, a od 1. travnja je u samoizolaciji i nema simptome zaraze.

 U Stožeru navode kako su u tom slučaju poduzete sve mjere predostrožnosti, a osim svakodnevne dezinfekcije, ovlaštena tvrtka već je tri puta radila dezinfekciju tog doma.

 Uz to, temperatura korisnika i djelatnika Doma mjeri se tri puta dnevno, a svo osoblje već duže vrijeme radi zaštićeno maskama i rukavicama.

 Nitko od djelatnika Doma nije razvio simptome bolesti, a posebna pozornost obraća se na svakog korisnika, ističu iz Stožera.

 Na analizu je poslano ukupno 466 uzoraka, od kojih 65 u petak, a čeka se rezultat za jedan uzorak.

 U zadnja 24 sata nije zabilježeno nijedno kršenje mjere samoizolacije, a od početka pandemije ukupno je taj prekršaj utvrđen u 17 slučajeva. U karanteni su dvije osobe.

 Od danas dubrovački Studentski dom spreman je za prijem pacijenata kao izdvojeni stacionar dubrovačke bolnice.

 Lučke uprave u županiji navode kako nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima, a u Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙